The ‘no-extension’ extension

The ‘no-extension’ extension

An existing semi-detached house is transformed through the introduction of a double-height dining space and a gallery/mezzanine, along with full-height glazing across the full width of the rear of the house. The client’s feeling for colour, texture and a restrained material palette transformed the house with open, light filled spaces. A design process that began with investigating options for an extension ended with none required. The design, however, allows for a later extension to be added without compromising the earlier works, designed as a geometrically angled ‘garden room’, taking advantage of the site’s orientation.

Client comments

“If there were an award for the best ‘non-extension extension’ I think this would be a contender.”